Osobné auto ukrývalo tisícky pašovaných cigariet

19.03.2013 Michalovce

Michalovce 19. marca (TASR) - Štyritisíc kusov (ks) pašovaných cigariet objavili colníci v pondelok 18. marca pri kontrole osobného motorového vozidla v katastri mesta Michalovce.

Ako informoval riaditeľ Colného úradu v Michalovciach Milan Kačurik, colníci kontrolnej mobilnej skupiny pristúpili ku kontrole osobného motorového vozidla s michalovskými evidenčnými číslami v uvedený deň okolo poludnia.

Vodič spomínaného vozidla pri spozorovaní hliadky colníkov svoje auto prudko zastavil a náhle opustil. Následne na to vstúpil na dvor vedľa stojaceho rodinného domu, čím vyvolal u colníkov dôvodné podozrenie zo páchania nelegálnej činnosti.

Colníci si na miesto kontroly privolali ďalších svojich kolegov so psovodom a služobným psom. "Po návrate vodiča ho hliadka vyzvala, aby predložil doklady totožnosti a uviedol, či preváža tovar podliehajúci spotrebným daniam, ako sú napríklad tabakové výrobky, minerálny olej či alkoholické nápoje," doplnil Kačurik. Vodič colníkom vzápätí odpovedal, že spomínané druhy tovarov v aute nepreváža.

Po následnej kontrole vozidla však objavili colníci pod jeho sedadlami 4000 kusov cigariet zabalených v spotrebiteľských baleniach po 20 ks s dĺžkou tabakového povrazca 80 milimetrov. Tabakové výrobky neboli označené slovenskými kontrolnými známkami.

Finančný únik na daniach vyčíslili colníci v súvislosti so zaistenými cigaretami na 370,04 eura. Vyšetrovaním tohto prípadu sa začal zaoberať Kriminálny úrad finančnej správy.
 

Vyberte región